Matchrapport: Top of the league

Premiäromgång. Söndag kväll gick på ett soligt Enskede IP med premiärnervositet i kroppen. Vi hade nu gått från förra årets asfaltmatta till ett riktigt fint (nästan lite för fint) konstgräs.

Vi kom att ställa upp debutanten Kristofer Dooley i kassen, vilket senare skulle visa sig vara ett utmärkt val.

Eken som hemmalag hade avspark och solen hade precis lagt sig. Bilden nedan är från säsongens första mål efter ca 10 minuters spel (som förutspått skulle komma från Hassel). Undertecknad avslutar, Popcornmålvakten räddar, på returen flyger Hasselmarks tår förbi mina och smäller in 1-0. Var det någon inom 500 meters radie som innan var osäker på årets första målskytt, så blev det hundradelen senare solklart, när Hassel över hela Enskede IP skanderar ut ”Det var mitt mål!!!”, ett krigarmål, eller som vi i Eken säger, ”Ett Hasselmål”.

1-0-målet

Minuter innan halvtid går Popcorn in och gör 1-1, och det är match igen. Vi går in i den knappa minuten långa pausvilan med ett kryss, med känslan av att vi har mycket energi och mer att ge.

Eken United – Popcorn, halvtid, ställning 1-1

Andra halvlek känns tryggare i spelet, nerverna har släppt och vi rullar boll. Hasselmark, som länge var osäker på spel p.g.a. skada visar nu för andra gången i matchen varför han är så viktig för laget. Hassel drar ett inlägg från höger till debutanten Pontus Segergren som gör ett riktigt FIFA-mål när han drar till på en låg volley till vänster om en chanslös Popcornmålvakt. 2-1. Pontus vet att konkurrensen i laget är hård och har tagit ”endast snygga mål räknas” på fullaste allvar.

Vi börjar få mer och mer bollinnehav. Victor Åberg som senare kom att få Popcorns eget pris, en popcornpåse (för matchen lirare skulle jag tro), fick en passning från Lanthén. Drev hela vänsterkanten, in i straffområdet, dansandes på kortlinjen och med minimal vinkel drar in 3-1 i bortre stolproten.

4-1-målet

Oklart om ovanstående bild kommer från målsituationen. Henke, även han debutant, drar en passning till Dennis Trouin som i sin 28:e match i den blå tröjan, äntligen får höja armarna till skyn och bocka av första målet! Och för er som undrar. Ja, Dennis sov med högerdojan bredvid kudden inatt.

Vi tackar Popcorn för ett mycket trevligt genomförd match!

Eken vinner inte bara sin första Korpenmatch med 4-1, utan går samtidigt upp i en serieledning där vi redan nästa helg ställs mot Tuppen som innan oss slagit Team Kris med 2-4.